Eetdagboek #8 | Lifestyle

Nummertje acht alweer! Ook in dit eetdagboek neem ik jullie een weekje mee, wat stond er ‘s avonds allemaal op het menu in huize Iribella?

Een van de grootste uitdagingen aan op jezelf wonen, elke dag bedenken wat je moet eten. Mam, ik snap nu heel goed hoe frusterend dat vroeger moet zijn geweest met mij als moeilijke eter! Want wat moet ik nu toch weer eens bedenken? Ik heb weer een weekje mijn best gedaan!

IMG_3322

Maandag: Hete kip
Een bekend recept van Lekker en Simpel. Het is heerlijk met aardappeltjes uit de oven een een simpele salade. De salade is gewoon ijsbergsla met wat komkommer, ui en tomaat.

IMG_3667

Dinsdag: AGV’tje met kipburger, aardappeltjes en komkommersalade.
Daar is hij weer, de komkommersalade. Schijfjes komkommer met de andere helft van het bakje tzatziki. Zeker in de zomer lekker fris en licht. De aardappeltjes heb ik in partjes gesneden en bestrooid met patatkruiden.

IMG_3701

Woensdag: Risotto met kipkrokant en komkommersalade.
Heel simpel eigenlijk, de risotto is nog het meeste werk. Deze maak ik geel met kurkuma en breng ik op smaak met saffraan. Erg lekker! Daarnaast een krokante kipschnitzel van AH en komkommersalade. Soms met azijn, maar dit keer met tzatziki erdoorheen.

IMG_3515

Donderdag: Fajitas
Een probeersel, maar erg lekker. Arabisch platbrood met daarop kip, sla en wat komkommer. De kip is gemaakt met een zakje mix van Honig. Ik ben helemaal niet van de zakjes, maar ik maak een keer een uitzondering. Er zitten geen rare toevoegingen in, dus vooruit. Ik gooi alleen wel per ongeluk het hele zakje kruiden erbij, terwijl het maar de helft had moeten zijn, oepsie.

IMG_3515

Vrijdag: Kipwraps
Mocht ik een keer wat anders eten dan kipwraps op vrijdag, dan kun je de krant bellen. Standaard, want heel snel op tafel na een lange werkweek. Het recept is van Lekker en Simpel. Ik doe er sinds kort gerookte paprikakruiden overheen in plaats van gewone, hmm.

IMG_2951

Zaterdag: Quesedillas
Het ziet er heel lekker uit, maar nadat je het probeert te snijden is je bord een slagveld, niet te doen! Dan maar met mijn handen eten en proberen zo min mogelijk vulling op mijn bord te laten vallen. Gekruide kip met een beetje crème fraîche, paprika en kaas.

IMG_3721

Zondag: Pizza
Ultieme maaltijd op zondag.. pizza! Het lekkerst vind ik zo’n ‘zelfmaak pakket’ van AH. Deeg goed uitrollen, saus erover en beleggen maar. Paprika, kaas, ham, salami en wat champignons.

Heb jij nog lekkere recepten die ik moet proberen?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *