Eetdagboek #7 | Lifestyle

Heel bijzonder zijn dit soort blogposts niet, maar ze brengen hopelijk wel wat inspiratie voor het avondeten. Dit at ik gedurende een week!

Als je op zoek bent naar culinaire hoogstandjes, dan moet je niet bij mij zijn. Zeker na een dag werken, hou ik het liever simpel. Ik kook wel het liefst vers, dus geen pakjes en zakjes. Het enige zakje wat er bij mij in komt is groentesaus, omdat ik dat zelf (nog) niet kan maken. En ik koop ook diepvriesgroenten, omdat dat nu eenmaal langer houdbaar is. Het moet bij mij lekker zijn, maar wel makkelijk te maken zijn.

Kip Kerrie met rijst en sperziebonen
Een klassieker, dit recept maak ik wel vaker. Rijst koken, uitje fruiten, kip erbij en daarna de kruiden. Water en bouillon erbij, crème fraîche en boontjes erbij en je bent klaar.

Homemade gehaktbal + broccoli
De gehaktballen uit de supermarkt vind ik helemaal niks, dus waarom niet zelf maken? Gehakt met uitjes, ei, paneermeel en kruiden. Met daarbij aardappeltjes en broccoli.

Plaatpizza
Een pizza met een bodem van bladerdeeg, daarop tomatensaus, prei, ui, , cherrytomaatjes, paprika, ham en salami. De bladerdeegbodem was heerlijk, maar iets te nat door de saus.

IMG_2530

Pasta met kip en pesto
Een nieuw probeersel, en prima geslaagd. Penne koken, kip bakken met daarbij flink wat pesto en crème fraîche. Cherrytomaatjes erbij, rucola en kaas.

Kipwraps
Waarschijnlijk denk je nu.. alweer?! Ja alweer. Deze maak ik écht elke week, het is zo heerlijk en makkelijk.

Risotto, kipburger en asperges
Risotto met saffraan voor de smaak en kurkuma voor de kleur, asperges met citroensap, peper en zout en een kipburger erbij.

Hete kip, aardappeltjes en bietjes
Nog een favoriet, dit maak ik om de week wel een keer. Kip met een saus van ketjap, ketchup, sambal, pindakaas en een beetje suiker. Daarbij aardappeltjes uit de oven en bietjes.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *