Eetdagboek #5 | Lifestyle

De kwestie wat wij toch elke week weer moeten eten, daar ben ik vaak mee bezig en jij vast ook? Ik hoop dat je uit deze eetdagboeken wat inspiratie haalt.

Op donderdag bedenk ik het menu voor de komende week, zodat ik op vrijdag alles in huis kan halen. En ja, dat is soms zo’n gepuzzel. Ik wil graag dingen maken die snel en makkelijk zijn op werkdagen. Maar natuurlijk ook afwisselen en niet elke week hetzelfde menu op tafel zetten. Ook gebruik ik liever geen pakjes en zakjes.. Het houdt je lekker bezig, zullen we maar zeggen.

Maandag: Kip kerrie met rijst en boontjes
Kip in kerriesaus met daarbij rijst en sperziebonen. Makkelijk te maken en vult erg goed.

Dinsdag: Filetlapjes met bietjes en rostirondjes
Vandaag eentje in de categorie: uit de vriezer/uit het potje. Lekker makkelijk en snel klaar, maar koken kun je het niet echt noemen. Soms ook wel eens fijn, zeker na een dag werken.

Woensdag: Pastataart
Dit is echt een favoriet de laatste tijd. Pas ontdekt en ik maak het elke week. Tijdens het garen in de oven dek ik de tafel en maak ik alles alvast schoon in de keuken. Hoef je daarna alleen maar de borden en de schaal in de vaatwasser te knallen en je bent klaar.

Donderdag: Italiaanse ovenschotel
Nog zo’n heerlijke ovenschotel! Gehakt rullen met groente en tomatenblokjes. Aardappelschijfjes bakken en die onder en bovenop het gehaktmengsel in de ovenschaal. Wat kruiden erbij en kaas erop, oven in en klaar is kees.

Vrijdag: Hete kip met broccoli en aardappeltjes
Deze heb je al heel vaak voorbij zien komen hier op Iribella. De hete kip is altijd een succes. Aardappeltjes erbij en dit keer broccoli met groentesaus.

Zaterdag: Pannenkoeken
Niet zo gezond, wel erg lekker. En ja, dat moet af en toe ook eens kunnen. Met spek of lekker veel suiker, hmm.

Zondag: Risotto met spekjes, pijnboompitten, cherrytomaatjes en bosui
Lekker, vullend en makkelijk. Risotto koken volgens de verpakking, ondertussen de groenten snijden en pijnpoompitjes roosteren, daarna wat reepjes spek uitbakken en in stukjes snijden. Als de risotto bijna klaar is meng je alles door elkaar en laat je het nog heel even koken. Krokante kipschnitzel erbij en een salade, smullen.

Heb jij een favoriet recept dat ik ook echt eens zou moeten proberen?

Liefs Iris

2 Reacties

  1. februari 15, 2017 / 10:03

    Ah, wat ziet het er allemaal lekker uit. Ondanks dat het 10 uur ‘s ochtends is dat ik het lees, krijg ik er wel trek van haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *