Decleor Hydra Floral moisturizer | Beauty

Een doorn in het oog, deze gele tube. Maar gelukkig gaat het om de inhoud, die wil ik maar wat graag proberen natuurlijk. Is het wat?

de1

Het merk Decleor is een luxe merk, voornamelijk te koop via salons. Online kun je het wel vinden, maar voornamelijk bij buitenlandse webshops. Deze mini ontving ik in mijn Lookfantastic box, een mooi formaat om te proberen of het wat voor mij is.

de2

De crème is een gel crème, dus hij voelt aan als een lichte gel. Bestaande uit 70% water, waardoor hij optimaal hydrateert. De geur is die van neroli, de olie hiervan kalmeert de huid. Verder zit er ook moringa extract in, die de huid beschermt tegen vervuiling en uitdroging. De crème is bedoeld voor een normale en gecombineerde huid.

Het klinkt allemaal super. Geschikt voor mijn huidtype, een gel als substantie en vooral hydratatie. Deze eigenschappen zie ik graag terug in de huidverzorging die ik gebruik.

de3

De tube heeft een draaidop, het werkt zo prima. De fullsize versie is een pot, dat vind ik dan wel weer jammer. Door de tube raak je de crème niet met je handen aan, waardoor deze langer goed blijft. De fullsize ook in een tube (of zelfs een pompje!) zou ideaal zijn.

De bestanddelen staan niet op de tube, maar wel op de website van Lookfantastic:

Aqua / Water, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Cetearyl Ethylhexanoate, Alcohol Denat, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Dimethiconol, Triethanolamine, Madecassoside, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Viola Tricolor Extract, Disodium EDTA, T-Butyl Alcohol, Moringa Oleifera Seed Extract, Maltodextrin, Crithmum Maritimum Extract, Citrus Aurantium Amara Flower Oil / Bitter Orange, Flower Oil, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Parfum / Fragrance, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal,, Citronellol, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone , Benzyl Alcohol, Limonene, Geraniol.

Op basis van water, met glycerine, siliconen, een verzachtend bestanddeel en alcohol. Wat verder op de lijst zie ik enkele extracten zoals moringa staan. Bijna onderaan staat parfum. Wat mij meteen opvalt zijn de siliconen en alcohol. De siliconen maken mijn huid glad, waardoor deze crème ook als primer zou kunnen dienen. Alcohol zie ik vaak terug in gel substanties, dat vind ik jammer. In sommige producten vind ik het niet zo erg, omdat het snel vervliegt. Maar het droogt je huid wel onnodig uit, dus van mij mag het weggelaten worden.

de4

De crème is wit van kleur en een echte gel. Je hebt maar weinig nodig en hij trekt snel in. Prima dus, ik hou wel van een gel substantie. De geur vind ik wat minder, hij is erg bloemig. Van de alcohol merk ik weinig, het maakt mijn huid niet droger.

Na een aantal weken gebruiken ben ik nog steeds tevreden. Na het aanbrengen trekt het snel in, waardoor ik meteen verder kan met mijn make-up. Geen irritatie en voldoende hydratatie, dus mij hoor je niet klagen. Toch zou ik deze crème niet fullsize kopen. Vanwege de hoge prijs en de bestanddelen, waar ik niet helemaal gek op ben.

De fullsize versie van 50 ml kost tussen de 30 en 50 euro, afhankelijk van waar je de crème bestelt.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *