De geboorte van een blogpost | Lifestyle

Een blogpost is niet in vijftien minuten klaar, er zit veel meer werk achter dan je misschien zou denken. Hoe komen mijn blogposts tot stand?

Blogposts, artikelen.. Ik schrijf er zeven per week, er komt dagelijks iets online. Met een uitzondering hier en daar, want als ik het te druk heb dan mist er wel eens een blogpost. Over het algemeen ben ik er wel een dag in de week mee bezig, een uur of acht.

geboorte

Klinkt niet als veel, maar naast ruim 40 uur werken is het toch een flinke investering. Voor mij voelt het als een hobby en dus ook nooit als moeten. Ik vind het ontspannend en kan er oprecht heel blij van worden. Als je een hele grote blog hebt komt er ongetwijfeld meer bij kijken en zul je er meer tijd aan kwijt zijn. Maar zonder events en samenwerkingen is het prima te doen naast een fulltime baan.

Plannen
Een blogpost is altijd eerst een idee. Ik plan met een de kalender plugin de blogposts in die ik wil maken. Elke dinsdag een video en elke zondag een diary. Daartussen atijd twee lifestyle artikelen en drie reviews. Niet meer dan 1 balea review in de week en ook niet twee dezelfde producten zoals lipstick of handcrème in een week. Ik hou een lijstje bij van welke producten ik heb liggen in mijn la en aan de hand daarvan plan ik dingen in.

Fotograferen
Daarna komt het maken van foto’s. Ik maak altijd foto’s vooraf, zodat de producten nog helemaal nieuw zijn. Zeker bij make-up vind ik dat belangrijk. Meestal maak ik er een sessie van en schiet ik foto’s voor een stuk of 10 reviews. Eerst van de producten zelf, daarna van de producten op mijn gezicht of huid. Een video maak ik vaak in het weekend, liefst een aantal achter elkaar.

Testen
Als de producten op de foto staan leg ik ze klaar om te gaan testen. Make-up in mijn toilettas, doucheproducten in de douche en andere verzorging in mijn badkamerkastje. Tijd om ze minimaal een week uit te proberen.

Foto’s bewerken
De foto’s die ik maak moeten uiteraard nog bewerkt worden. Ik houd dit graag simpel, want ik heb absoluut geen verstand van photoshop. Ik snij ze standaard bij en soms licht ik ze iets op of verscherp ik de foto’s. In een mapje bij elkaar stoppen en verkleinen, dan zijn ze klaar. Een video bewerk ik in iMovie. Ook dit houd ik heel simpel, ik knip het begin en het einde eraf, verhoog het volume en kijk of ik ergens nog wat moet knippen.

Review schrijven
Als ik het product getest heb dan maak ik er 9 van de 10 keer een review over. Als het echt een faal is dan laat ik het zitten, maar dit komt weinig voor. Voor de review gooi ik eerst alle foto’s in de blogpost, daaromheen schrijf ik de tekst. Bij een review is dat altijd iets over de verpakking, ingrediënten, de substantie, hoe ik het gebruik en wat ik ervan vind.

Nakijken
Na het schrijven voeg ik een categorie toe, tags een thumbnail en maak ik de blogpost SEO proof. Ik lees hem nog eens door op foutjes en daarna plan ik hem in.

Zo komen de blogposts die jij van mij leest dus tot stand!

Liefs Iris

1 Reactie

  1. september 9, 2017 / 07:42

    Leuk, zo’n artikel! Ik heb zelf ook een blog, dus ik herken er wel veel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *