Catrice Velvet Matte Lipcream | Beauty

Matte lipcreams zie je werkelijk overal, ze zijn heel erg populair. Leuk, want ik vind het een mooi effect op de lippen. Catrice heeft er sinds de zomer ook eentje in het assortiment.

Hij ligt al een tijdje in mijn kast, maar het werd nu echt tijd om deze er eens bij te pakken. Het is een mooi en draagbaar kleurtje, ook ideaal voor de herfst en winter. Ik kocht 030 Hazal-Rose Royce. Er zijn in totaal zes kleuren verkrijgbaar, van nude tot donkerrood.

De verpakking is strak, zoals we van Catrice gewend zijn. Zwarte dop en een mat effect op de huls. Je kunt meteen de kleur goed zien. Er zit geen sticker op de onder of bovenkant, dus eenmaal in een bakje is de kleur minder goed zichtbaar.

De applicator is zacht en aan twee kanten plat, daar zit wat meer product. Ideaal om het mee aan te brengen, maar door de afgeronde punt kun je ook in de hoekjes komen.

De pigmentatie is prima, je hebt direct veel kleur. Maar heel dekkend vind ik hem niet, ik zie mijn huid er nog doorheen. De substantie is zacht, zoals een mousse.

Hazal-Rose Royce is een neutrale, oudroze kleur. Ik denk dat iedereen deze wel kan hebben en dat hij bij veel types past.

Van veraf ziet het er oké uit, maar van dichtbij kun je zien dat de dekking niet heel goed is. Dat maakt de lipcream heel draagbaar, maar ik had er wel wat meer van verwacht. Ik heb meerdere laagjes aangebracht, maar door de structuur van de cream heeft dit weinig zin. Ook vind ik hem helemaal niet matte, ook niet na een paar minuten.

Ondanks dat de lipcream een ander effect heeft dan verwacht, ben ik er wel blij mee. Nee, het is geen dekkende en matte lipcream. Maar hij is zo wel draagbaar genoeg voor naar het werk of een afspraak. Hij houdt het een paar uurtjes vol, maar door de romigheid moet je na iets eten of drinken wel weer bijwerken.

De Velvet Matte Lipcream kost €3,59 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Liefs Iris

3 Reacties

 1. december 19, 2016 / 09:40

  Jammer dat hij niet helemaal aan de verwachtingen voldoet, toch vind ik hem wel mooi natuurlijk staan!

 2. december 19, 2016 / 12:36

  Fijne review! Alleen jammer dat het toch niet helemaal is wat je zou verwachten hiervan.

 3. Jantine
  december 24, 2016 / 09:10

  Fijne review! Wel jammer dat het niet is wat je ervan had verwacht. De kleur staat je wel erg goed! Heb je de matte lipcreams van NYX wel eens geprobeerd? Zijn een stuk beter gepigmenteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *