Balea Schönheits Geheimnisse Hafermilch shampoo | Beauty

De dupes voor de loving blends serie, deze Schönheits Geheimnisse serie van Balea. De serie van Garnier is top, zou Balea dat ook zijn?

Mij een beetje kennende denk ik dat wel. Er zijn maar weinig producten van Balea die ik niet zou aanraden. Dus ik nam er dan ook meteen twee mee, zonder ze eerst geprobeerd te hebben. Helaas was er geen dupe van de honing serie, die geur vind ik zo vreselijk lekker.

Hafermilch dus, speciaal voor gevoelig haar. Nu denk ik eerder de gevoelige hoofdhuid, want van gevoelig haar heb ik nog nooit gehoord. Een zachte shampoo, verwacht ik dus.

ha1

De shampoo zit in deze flessen, die zeker wat weghebben van Garnier. Gouden accenten, een plaatje van het werkende ingrediënt en verder weinig.

ha2

Volgens de verpakking is de shampoo bedoeld voor gevoelig haar en zou deze zacht en geruststellend moeten werken. Zonder siliconen en met natuurlijke extracten.

ha3

De bestanddelen vind ik niet erg bijzonder. Het reinigende ingrediënt is SLES, dat is niet heel zacht voor je haar. Verder zie ik glycerine, panthenol en niacinamine staan. Daar word ik blij van! Van de alcohol op de derde regel en parfum op de vierde dan weer minder. Hoezo zacht en geruststellend?

ha4

Ene handige klikdop. Deze is plat, waardoor je de fles op zijn kop kunt zetten wanneer hij bijna leeg is.

ha5

Hier zie je de shampoo zelf, die is wit. Hij is niet transparant, maar juist crèmig. Hij ruikt heel zacht, een beetje zoet, maar niet zoals snoepjes.

In gebruik vind ik de shampoo fijn. Hij schuimt prima, maakt mijn haar schoon en ruikt niet te sterk. Maar een opvallend effect? Nee. Hij reinigt, daar is ook alles mee gezegd. De bestanddelen vind ik niet heel erg passen bij een shampoo gericht op gevoelig haar, een beetje een misser.

Een fijne shampoo? Ja. Maar een echte aanrader vind ik het niet. Hij doet zijn werk en that’s it.

De Balea Hafermilch shampoo bevat 250 ml en kost €0,95 per stuk. Balea koop je bij de DM drogisterij in o.a. Duitsland

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *