Balance Me micellair water | Beauty

Micellair water, het is zo’n makkelijke reiniger. Sinds het in Nederland te koop is gebruik ik het, ik wil niets anders meer.

Af en toe probeer ik eens iets anders, zoals een balm cleanser. Ook ontzettend fijn, maar meer iets dat ik in het weekend gebruik. Een make-up eraser is dan wel weer top, want dat is net als micellair water makkelijk en snel.

Dit mini flesje van Balance Me kreeg ik in de Lookfantastic box. Het merk ken ik al, het is vooral gericht op natuurlijke huidverzorging. De inhoud van dit flesje zou volgens het merk dan ook 99% natuurlijk moeten zijn.

Het flesje is klein en bevat zo’n 30 ml. Ideaal voor een weekendje weg of om het eens te proberen voor je een grote fles koopt.

Hier zie je de bestanddelen. Een flinke lijst, voor een natuurlijk product. Ik ken micellaire reinigers met een veel kortere lijst aan ingrediënten. Hier zitten naast reinigende bestanddelen ook veel extracten in. Het bevat geen alcohol of parfum, dat is positief. Al kunnen zoveel natuurlijke extracten voor de gevoelige huid een nadeel zijn. Zelf vind ik het geen prettig idee al om deze cleanser te gebruiken op mijn ogen hierdoor.

Het flesje heeft een grote opening. Voor een sample maakt mij dit niet zo uit. De grote versie heeft een soort pompsysteem als dop. Je drukt je wattenschijfje erop naar beneden en dan vult het schijfje zich met reiniger. Handig!

Hier zie je de reiniger, gewoon een micellair water als alle anderen. Wat mij direct opvalt is de geur. Heel sterk en ook kruidig, dat komt natuurlijk door alle extracten. Mijn make-up haalt hij moeiteloos weg, zonder te moeten boenen. Ik merk ook dat er oliën in zitten, want mijn huid voelt achteraf niet trekkerig. Wel vind ik mijn ogen wat roder na gebruik, de geur is misschien net wat te sterk. Jammer, want ik wil een reiniger het liefst voor mijn hele gezicht kunnen gebruiken.

Het werkt dus prima, alleen zou ik deze niet aanraden voor gevoelige huidjes en oogmake-up. Verder vind ik hem nogal prijzig, je betaalt tussen de 15 en 20 euro voor 180 ml, afhankelijk van waar je hem koopt. Best duur als je dit dagelijks gebruikt!

Leuk om te proberen dus, maar ik koop hem niet nog een keer.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *