Als ik 100 ben, dan hoop ik… | Persoonlijk

Wat een vraag he? Laat ik allereerst hopen dat het mij gegeven is 100 te worden natuurlijk. Waar hoop ik op als ik later terugkijk op mijn leven?

Vroeger vond ik dat een van de leukste vragen in een vriendschapsboekje. Wat wil je later worden? Volgens mij schreef ik overal juf, want dat wist ik al best vroeg. Later veranderde het antwoord in ‘oud en gelukkig’ en dat is het sindsdien gebleven.

oud

Als ik later terug zou kijken op mijn leven, welke leeftijd ik dan ook mag hebben. Dan hoop ik dat ik dat met een tevreden gevoel doe.

… Ik hoop dat ik dan kan zeggen dat ik lang heb mogen genieten van familie om mij heen. Familie is belangrijk voor mij en ik hoop dat mijn ouders, zusjes en andere familie nog heel lang gezond en om mij heen mogen zijn.

… Ik hoop dat ik zelf een goede gezondheid heb en zonder al teveel kwaaltjes oud ben geworden.

… Ik hoop dat ik een gelukkig huwelijk heb gehad. Met veel mooie herinneringen samen en steun aan elkaar.

… Ik hoop dat ik gezonde en gelukkige kinderen heb mogen grootbrengen.

… Ik hoop dat ik een fijne omgeving om mij heen heb gehad. Een baan waarin ik gelukkig ben en een huis dat aanvoelt als een warm en veilig thuis.

En nu maar hopen dat deze gedachten mogen uitkomen, want wat zou dat fantastisch zijn. Natuurlijk is het leven niet altijd makkelijk en je kunt niet alles hebben. Maar je kunt wel dromen en zo positief mogelijk door het leven proberen te gaan.

Liefs Iris

1 Reactie

  1. jantine
    oktober 5, 2017 / 11:53

    Mooi artikel Iris! Ik denk dat het voor veel mensen het lijstje er precies hetzelfde uit zal zien. Voor mij in ieder geval wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *